Bugday, pirinc ve portakal kabugu birlikte
haslanir. ( fasulye ve nohut ayri haslanmisti.) Bugday, pirinc ve portakal
kabugu karisimi, haslaninca, haslanmis nohut ve fasulye ilave edilerek beraber
kaynatilir. Burada amac birbirleriyle ozlesmesidir. Bu arada Kuru uzum ve kayisiyi ayri ayri cam
kaselere konur, uzerlerine sicak su ilave edip 5 dakika bekletilir. Sonra
süzüp, soguk suyla yıkanır. (kuru meyvelerin acilip yikanmasi için) Şeker ilave edilir, sonra uzum konur,
kaynatmaya devam edilir. Ocaktan almadan 5-10 dakika evvel, kucuk dogranmis
kayisi, gul suyu ve vanilya konur, 1,2 dakika kaynatilir, kaselere bosaltilir,
uzerine findik, tarcin, hindistan cevizi, ceviz, nar diledigince suslenir.
MALZEMELER: (1,5 olcu icin, 1'e de indirilebilir)
4,5 su bardagi asurelik bugday
1 su bardagi pirinc
2 su bardagi kuru fasulye
2,5 su bardagi nohut
1 su bardagi cekirdeksiz uzum
2 su bardagi kuru kayisi
5 dilim ince dogranmis portakal kabugu
1,5 kahve fincani gul suyu
1,5 paket vanilya
9 su bardagi seker
(9 tane islatilip dilimlenen kuru incir de konulabilir, ben karartiyor diye koymadim)
Not: Gonul CANDAS'in Bereketli Olsun kitabindan yararlandim.
MALZEMELER: (1,5 olcu icin, 1'e de indirilebilir)
4,5 su bardagi asurelik bugday
1 su bardagi pirinc
2 su bardagi kuru fasulye
2,5 su bardagi nohut
1 su bardagi cekirdeksiz uzum
2 su bardagi kuru kayisi
5 dilim ince dogranmis portakal kabugu
1,5 kahve fincani gul suyu
1,5 paket vanilya
9 su bardagi seker
(9 tane islatilip dilimlenen kuru incir de konulabilir, ben karartiyor diye koymadim)
Not: Gonul CANDAS'in Bereketli Olsun kitabindan yararlandim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder