ELMALI KURABİYE
MALZEMELER
Hamuru icin:
3 su bardagi un (elenecek)
1 paket oda sicakliginda yumusamis margarin
1 tepeleme corba kasigi yogurt
1 limon kabugu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincani pudra sekeri
Ic harci icin:
4 elma
1 tatli kasigi tarcin
1 cay bardagi seker
1 avuc iri kiyilmis ceviz
Ic harcinin yapilisi:
Elmalarin kabuklari soyulup rendelenir, 1 cay bardagi seker ile suyunu cekene kadar pisirilir, atesten alinir, sogutulur. Soguduktan sonra ceviz ve tarcin ilave edilip karistirilir.
Hazirlanisi
Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenip yogurma kabina konulur, ortasi acilir, icine margarin, yogurt, limon kabugu rendesi ve 1 kahve fincani pudra sekeri konulur yogurulur. Ceviz buyuklugunde parcalar alinir acilir, icine ic harci konulur, kapatilir. (Kivririr kapatilir, ay sekli de olabilir, uzun da yapilabilir) firinda pisirilir (pembe acik renk olacak sekilde) Ilıyınca (sogumadan) pudra sekerine bulanir, servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder