ZENCEFİLLİ KURABİYE
MALZEMELER:
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı mısır/buğday nişastası
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz zencefil1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar (1.5 su bardağı civarı) un
YAPILIŞI:
Yumurta, şeker karıştırılır. Sıvı yağ da katılır. Daha sonra kalan toz malzemeler konup yoğurulur. İki yağlı kağıt arasında açılır. Çeşitli şekillerdeki hazır kalıplarla kesilip, yağlı kağıtlı tepsiye dizilir. 15-20 dakika 175 derecede pişirilir. Çıkınca sade, pudra şekerli, arasına marmelat vb. konularak da yenebilir. Sade dışındaki servisler için; içine konan pudra şekeri biraz azaltılarak şeker ayarı yapılabilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder