13 Nisan 2014 Pazar

Bulgurlu patatesli sini köftesi

Bulgurlu patatesli sini köftesi
Malzemeler
Yarım kilo kıyma 2 baş kuru soğan 7-8 tane orta boy haşlanmış püre haline getirilmiş patates 1 su bardağı ceviz (Bıçakla doğranmış)  yıkanmış küçük küçük doğranmış yarım demet maydanoz 2 buçuk kase çiğ köftelik ince esmer bulgur 2 çorba kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı biber salçası kimyon karabiber tuz
Yapılışı
İç malzemenin hazırlanışı
Soğanlar 2 çorba kaşığı sıvı yağda kavrulur hafif sararınca kıyma ilave edilir kavrulmaya devam edilir kavrulunca tuz karabiber ve cok az  acı biber salçası konup karıştırılır ateşten alıp soğumaya bırakılır soğuduktan sonra bıçakla doğranmış cevizler ve küçük doğranmış maydanoz ilave edilir
Hamurunun hazırlanışı
Bulgur kaynamış su ile yıkanıp ıslatılır çig köfte tepsisine alınıp soğuması beklenir içine salçalar kimyon karabiber rondoda püre haline getirilmiş patates eklenir ve çiğ köfte gibi yoğurulur yoğrulan hamur ikiye ayrılır bu arada fırin tepsisi yaglanir hamurdan parcalar koparilip el hafif islatilarak tepsiye dizilir ( küçük parcalar birlestirilerek) içine ic harcı konur kalan dis hamurun da yarisi yine kucuk parcalarla birlestirilir borek gibi kesilir uzeri sivi yagla ve onceden ısıtılmış 250 derece firinda pisirilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder