Pınar Barutçu Kişisel Blog - Ruhumuzu Besleyen Şiirler ve Karnımızı Doyuran Leziz Yemek Tarifleri
16 Mart 2014 Pazar
Mercimekli Köfte
1 su bardağı mercimek sıcak suda haşlanır. 3 orta boy soğan 1 buçuk su bardağı sıvı yağda 1 tatlı kaşığı tuz ile kavrulur. Üstüne 2 çorba kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı biber salçası eklenerek kavrulmaya devam eder. Mercimek suyunu çekince 1 su bardağı bulgurun üzerine eklenir. Üzerine de soğanlı karışım eklenir. Bulgur karışımı çekince kimyon, kirmizi biber, karabiber, ince doğranmış taze soğan, dereotu ve maydanoz eklenir ve karıştırılır. Çiğ köfte gibi sıkılır, marul ve turşu eşliğinde yenir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder