15 Mart 2014 Cumartesi

Zeytinyağlı Biber Patlıcan Dolmasi

4 patlıcani ortadan ikiye böl.  2 tanesinin içini ve oyulmus patlicanlari tuzlu suda beklet.   Biberleri de oy yıka. Patlicanlari sudan çıkar yıka.
Ici: 2 büyük kuru soğanı kup kup doğra. 2 corba kasigi Dolma fistigini da yika koy. Zeytinyağında kavur. Tuzlu sudaki patlıcan içini de yıka küçük küçük doğra. Kavrulmakta olan içe karıştır.  2 su bardağı pirinci yıka içine kat kavur. 2 corba kasigi kuş üzümü yarım demet maydanozu da kat kavurmaya devam et.   Yarim tatlı kaşığı tarçın yarım tatlı kaşığı yeni bahar 1 çorba kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı toz şeker koy. 2 su bardağı sıcak su ekle ağzını kapat. Kısık ateşte suyunu çeken kadar pişir.
15 dakika dinlendirici.  Patlıcan ve biberlerin içine doldur.

Üstlerine domates dilimleri kapat. Tencereye diz.  2 su bardağı sıcak su ekle.  Tencerenin ağzını kapat suyunu çekene kadar pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder