23 Mart 2014 Pazar

Karnıyarık


patlıcanlar yıkanır kurulanır yol yol soyulur kızgın yağda kızartılır diğer tarafta soğan küp küp doğranır biraz sıvı yağda kıyma ile birlikte kavrulur (önce soğan kavrulur sonra kıyma) domates salçası konup kavrulur sonra içine bol domates konur ağzı kapatılır domatesler suyunu çekene kadar pişirilir maydanoz ince ince içine kıyılır karıştırılır sonra bu harç patlıcanların içi yarılarak doldurulur üzerlerine kızarmış sivri biber ve domates dilimleri de konur sonra yarım çorba kaşığı domates salçasını suyla inceltiriz biraz karabiber biraz tuz ve su ilavesiyle patlıcanların yanından  tencereye dökülür ister ocak üstünde ister fırında pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder