15 Mart 2014 Cumartesi

Profiterol

Hamuru 1 bardak kaynamis suyun içine 1 kesme şeker bir tutam tuz 6 çorba kaşığı un 100 gr margarin koy kaşıkla karıştır pişir suyunu çekince söndür. Karıştırarak sogut.
Sonra oda sıcaklığında 4 yumurtayı tek tek kır hamura yedir   Elini sıvı yagla yagla hamuru eline al sık kaşıkla al yaglanmis tepsiye diz. Fırın kızdiktan sonra 250 derecedeki fırına at. Hiç açmadan 15 dakika firinda kalsın.  Hic acma. Fırını kapat soğuyana kadar kalsın.  Amaç profiterolun kurumasını sağlamak.
Kreması: 3 su bardağı süt. 6 çorba kaşığı toz şeker. 3 çorba kaşığı un. 1 bütün yumurta. Karistir ocaga koy. Karıştırarak muhallebi kıvamında pişir. Sonra söndür

ve Yarim paket vanilya. 25 gr margarini koy karıştır.  Sogut.  Sonra kuruyan profiterolun yanından bıçakla ac muhallebisi içine koy. Üstlerine pudra şekeri serp. Ya da çikolatalı krema yapıp dökülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder